Østre Toten kommune

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Turist på Østre Toten

Østre Toten ligger vakkert til ved Mjøsas vestbredd kun halvannen time nord for Oslo. Toten betyr angivelig «Noe man liker» og navnet kunne ikke vært mer treffende. De aller fleste trives i det grønne kulturlandskapet rundt flatbygdene på Toten. Er du gjest hos oss kan du glede deg til flotte opplevelser for små og store.

Her er noen av det du kan oppleve:

Skibladner:

Det flate landbrukslandskapet på Toten ser du aller best fra Mjøsa, så hva med å ta en tur med verdens eldste hjuldamper, Skibladner?
Skipet har to av sine brygger i kommunen og om bord er det bare å nyte utsikten og et bedre måltid med laks og jordbær.

Peder Balke-senteret:

Galleriet på Kapp har en herlig utsikt over Mjøsa og her kan du oppleve utstillinger av samtidskunst på sommerhalvåret, mens kafeen Peders Kafé og interiørbutikken De 4 årstider holder åpent store deler av året.
Peder Balke-senteret er også et perfekt utgangspunkt for en fin vandretur nordover langs Mjøsa.

Mjøsas Ark:

Museet ligger rett ved Skibladnerbrygga på Kapp og her fortelles historien om livet i og rundt Mjøsa, helt fra vikingetiden.

Evjua Strandpark:

Strandparken i Totenvika er et yndet sted for familier på sommerstid. Her er det fin sandstrand, en liten naturklatrepark for barn, utleie av båt, kano og kajakk, sandvolleyballbane, restaurant og campingplass.

Totenåsen:

Er du glad i friluftsliv? Totenåsen er et eldorado for de turglade, enten du liker å gå tur på beina, på ski eller på sykkelsetet.

Gårdsutsalg:

Østre Toten er Norges største grønnsakskommune, og vi anbefaler deg å besøke en av de mange koselige gårdsutsalgene i kommunen.

Urbane Totninger:

Visste du at Norges største sommershow, Urbane Totninger med Gustav Nilsen i spissen spilles på Kapp for over 33 000 publikummere hver sommer?

Visit ØstNorge:

Vil du vite mer om hva du kan oppleve når du er gjest i Østre Toten? Kommunen er med reiselivssamarbeidet Visit ØstNorge og på nettsiden visitostnorge.no kan du få tips om alt du kan oppleve i Østre Toten uansett om du er gjest i kommunen eller om du er blant de heldige som bor her.

Velkommen til Østre Toten!

Kontakt

Turistkontoret i Gjøvik - Visit ØstNorge

Jernbanetorvet 3, 2821 Gjøvik

Se åpningstider og detaljer


Telefon: 61 14 67 10

Epost: info@visitostnorge.no