Østre Toten kommune

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nærmiljøanlegg

Et nærmiljøanlegg er at aktivitetsområde som er åpent for allmenheten. Kan være driftet av idrettslag/kommune eller private.

Det er ca 70 registrerte nærmiljøanlegg i Østre Toten kommune. De fleste av disse er plassert i nærheten av skoler eller idrettsanlegg. De er eid og driftet av kommunen, idrettslag eller velforening. Felles for alle er at de er åpent for allmenheten og at de er plassert sentralt i sitt nærområde. Skoleanleggene blir brukt av elever på dagtid og innbyggerne i kommunen på kveldstid.  Det er ikke laget noen felles kart som viser hvilke anlegg som ligger hvor.

Hvert år bygges det nye nærmiljøanlegg. I 2018 ble det søkt eksterne midler til 20 nye anlegg. Skoleanleggene blir bygget i et samarbeid mellom skole, FAU og kommuneadministrasjonen. Politikerne vedtar prioriteringer av dette i forbindelse med spillemidler og anleggsplan.

Disse anleggene er viktig for folkehelsa. Ikke bare for de yngste men også for voksne. Dette fordi de ligger i vårt nærområde og da gjerne i gangavstand.

Anlegg som er bygd eller skal bygges, i nærmeste fremtid, kan nevnes:  

  • Treningsløype/apparater Lena Park og Skreia ungdomsskole.  
  • Tursti langs Lena-elva ved Skreia stadion.  
  • Skicross og Frisbeegolf i Karidalen,  
  • Klatrepyramider på Toppen, Lena Park og Vilberg. 
  • Jungelløype på Kolbu skole og Lena Park.  
  • Skøytebane på Vilberg, Hoffsvangen og Lena Park m.mere.
Per Einar Starum
Konsulent
E-post
Telefon 97 68 33 11
Mobil 97 68 33 11