Østre Toten kommune

BUA Østre Toten

Hos BUA Østre Toten kan du låne utstyr til sport, lek og friluftsliv til både barn og voksne – helt gratis!

BUA Østre Toten er en del av BUA-nettverket, en nasjonal ideell organisasjon som skal gjøre det enklere å prøve flere og mer varierte aktiviteter - uten å øke forbruket. Her i kommunen finner du BUA i Lenaparken, rett ved Frivilligsentralen og Godshuset.

Åpningstider

BUA holder åpent mandager og torsdager kl. 13-17 (pr. 1.11.2023). Du finner oppdaterte åpningstider på BUA Østre Toten.

Låneprofil 

For å låne utstyr i BUA må du opprette en låneprofil. Det gjør du her: Opprett låneprofil, eller ved å klikke på Registrer/Logg inn på bua.no.

Alle over 18 år kan opprette en profil, og brukere som er under 18 år kan legges til som medlåntakere og låne på egenhånd etter første lån.

Reservasjon av utstyr 

Det er fullt mulig å ta turen innom i åpningstiden for å se om BUA har det utstyret du trenger, men vi anbefaler å legge inn en reservasjon via nettsiden for en større sikkerhet rundt at du får det du ønsker å låne når du trenger det.

Reservasjoner kan gjøres 2-14 dager før du ønsker å hente utstyret. Det vil si at du senest må reservere utstyr to dager før førstkommende åpningsdag om du trenger utstyret så snart som mulig, ellers vil det ikke være mulig å gjøre en reservasjon via nett. Merk også at det er stort trøkk på enkelte utstyrstyper i perioder, noe som kan medføre at det ikke er tilgjengelig i perioden du ønsker. Ellers fungerer reservasjon nesten som en vanlig nettbutikk, bare at utstyret er gratis og kan hentes ut i BUAs åpningstid.

Lånetid 

Lån av utstyr er gratis, og maks lånetid er en uke. Skoleklasser og lag/foreninger kan avtale lån lenger frem i tid ved å ta kontakt med oss på bua@otfs.no. Egne regler for lån av elsykler gjelder i sommerhalvåret. 

BUA Østre Toten eies av Østre Toten kommune, og driftes av Østre Toten frivilligsentral.