Østre Toten kommune

Sikker innsending av dokumenter - eDialog

Østre Toten kommune har tatt i bruk eDialog. Med denne tjenesten kan du trygt sende oss brev og dokumenter elektronisk selv om de er unntatt offentlighet (eksempel: sensitive opplysninger som helseopplysninger, politiattest etc.). Dette er ikke en digital signering, men en trygg måte å sende et dokument på. Det betyr at hvis et skjema krever signatur (som de fleste gjør), må du signere med penn på papiret og deretter skanne det.

Alle henvendelser til kommunen kan komme ut på våre postlister, enten i sin helhet eller som unntatt offentligheten. Her kan du lese om våre rutiner for dokumenthåndtering.

For å sende oss post via eDialog, klikk her så kommer du til eDialog for Østre Toten kommune (ekstern lenke). Neste skritt er å autentisere deg ved hjelp av ID-porten, enten bankID, bankID på mobil, minID, Buypass ID eller Commfides. Når du har logget deg inn, fyller du ut skjemaet og laster inn eventuelle vedlegg.

Slik fyller du ut skjemaet

  • Velg om du er privatperson/innbygger eller om du representerer en virksomhet.
  • Obligatoriske felt er merket med * (rød stjerne)
  • I tittelfeltet er det fint om du oppgir saksnummeret ditt hvis du sender oss noe i forbindelse med en sak som allerede pågår, for eksempel 19/1211.
  • Gi en god beskrivelse av forsendelsen din. Hvis du sender med vedlegg, legges det du skriver i kommentarfeltet inn som vedlegg til forsendelsen din i sak- og arkivsystemet vårt.
  • Når du klikker på "Send forsendelse", krypteres brevet ditt og sendes direkte inn i sak- og arkivsystemet.
  • Du får kvittering med referansenummer på e-post (fra svarut.ks).

Du skal ikke bruke eDialog hvis...

Østre Toten kommune har elektroniske skjemaer til formålet, for eksempel søknad om plass på barnehage, SFO og kulturskole, søknad om forskjellige kulturtilskudd, søknad på stilling og så videre. Alle skjemaene våre finner du her på vår hjemmeside.