Østre Toten kommune

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

#finnhodet - Bli hodejeger du også!

En farsott har herjet over deler av Norge de siste årene, ute i naturen, på bygda, i tettsteder og byer - og på instagram under taggen #finnhodet. Kunstneren Christian Sunde har plassert ut små hoder på hemmelige steder – og nå kan du finne hoder plassert i Østre Toten også. Hodejakten kan begynne!

Østre Toten kulturkontor har inngått et samarbeid med Christian Sunde om plassering av hoder i kommunen. Kunstprosjektet er kalt "Hidden heads" og har pågått i flere år, og etter hvert har fenomenet spredd seg til flere deler av Norge og rundt omkring i verden. I Østre Toten finnes det over 30 hoder.

Sjekk christiansunde.kunst og taggene #finnhodet #hiddenheads på Instagram, der finner du hint om hvor du må lete hvis du har lyst til å være med på hodejakt. Ved å følge med på instagramtaggene #finnhodet og #hiddenheads  samt kommunens facebokside kan du få hint om hvor hodene er plassert. Noen hoder er enkelt tilgjengelig, og andre må du kanskje ut på vandring for å finne. Snakk med andre hodejegere, og hjelp hverandre dersom du står helt fast. Dersom du trenger hjelp til å komme videre i jakten kan du kontakte kulturkontoret for ytterligere hint. Hvis du finner et hode på din vei så ta bilde, del gjerne, og tag det med #finnhodet

Kunstprosjektet har form av magisk skattejakt og oppdagelsesferd, og trigger virkelig nysgjerrigheten til små og store. Hodejakten er ytterligere en grunn til å komme seg ut for å utforske kjente og ukjente deler av bygda vår. Hodene finnes ved Mjøsa, på åsen og i tettstedene våre. Hodene er på størrelse med plommer eller druer, så kun ved å være oppmerksom og målbevisst kan du finne dem på bygninger, i trær eller på steiner.

Finn hodet!Christian Sundes kunst er fordelt over hele Norge; Han er en velrennomert kunstner med mer enn trettifem større utsmykkingsoppdrag på både private og offentlige arenaer.

Mer informasjon om kunstneren finnes på https://christiansunde.no/

Mer om #finnhodet https://christiansunde.no/%23finn%20hodet.html

#finnhodet på instagram https://www.instagram.com/explore/tags/finnhodet/
På instagram finner du mange gode tips til hvor hodene finnes, og ser bilder av hvordan de ser ut.

 

Hoder på Totensåsen finnes ved/på

Hervenknappen

Gåstjernshøgda

Fiskelausen

Borgenkampen

Bygdeborgen

Hjemmefronthytta

Herva

Torsæterkampen

Stien opp til Torsæterkampen

Torsæterlia

Steinborgen

 

Hoder nedi bygda finner du

Pannengen

Skreia stasjon

Meieriet Skreia

Kraby stasjon

Østre Kvem

Parken Valle vdg

Lena Bad

Frivilligsentralen

Håjenbrua

Meieriet Kolbu

Billerud

Tallodden

Gamle ferjeleiet på Kapp

Kapp Melkefabrikk