Østre Toten kommune

Informasjon om koronasituasjonen

9. januar i år ble Østre Toten kommune utsatt for et massivt dataangrep og store datamengder ble stjålet. Noen dager før påske ble deler av denne datamengden lagt ut på «det mørke nettet», som er en betegnelse på en del av internett som ikke ligger tilgjengelig på vanlig måte, og som brukes til omsetning av våpen, narkotika, stjålne passord og annet som kriminelle har fått tilgang på.

Onsdag kveld gikk vi ut med informasjon og bekreftet det vi har fryktet etter datainnbruddet i januar, at personsensitive data er på avveie og ligger ute på «det mørke nettet». En stor andel av dokumentene omhandler voksenopplæring og flyktningetjenesten.

- Vi har nå fått bekreftet det vi fryktet etter dataangrepet mot Østre Toten kommune natt til lørdag 9. januar, at personsensitive data er på avveie og ligger ute på «det mørke nettet». En stikkprøvekontroll utført av KPMG i dag har allerede identifisert at informasjonen inneholder personopplysninger, også det som kan kategoriseres som sensitive personopplysninger, sier kommunedirektør Ole Magnus Stensrud.

- Vi gikk i går, tirsdag 30. mars, ut med en pressemelding om at data angivelig har havnet på «det mørke nettet». Etter videre undersøkelser kan vi bekrefte at dette er data fra Østre Toten kommune, sier kommunedirektør Ole Magnus Stensrud.

Vi viser til informasjonen vi har gått ut med i dag (onsdag 31. mars) om at data har havnet på «det mørke nettet».

Dersom noen av våre innbyggere har spørsmål i forbindelse med dette, kan de ta kontakt med oss ved å ringe 469 28 214.

Østre Toten kommune har hele tiden etter dataangrepet natt til lørdag 9. januar i år vært klar over at stjålne data fra oss kan bli misbrukt. Vi har nå fått informasjon om at data, angivelig fra angrepet, skal være lagt ut på «det mørke nettet».

Ny digital infrastruktur begynner å komme på plass etter datainnbruddet i kommunen natt til lørdag 9. januar.

På grunn av stor arbeidsmengde og manglende fagsystem for behandling av saker på en effektiv måte er byggesak nødt til å gå tilbake til de gamle åpningstidene. Det vil si at byggesak er tilgjengelig på telefon tirsdager og torsdager mellom klokka 09.00-14.00.

Alle besøk skal avtales på forhånd.